Acordul UE-Japonia pentru un parteneriat economicAcordul pe scurt Acordul de parteneriat economic UE-Japonia a intrat în vigoare la 1 februarie 2019. Care sunt avantajele pentru întreprinderea dumneavoastră? Acordul comercial cu Japonia elimină tarifele și alte bariere în calea comerțului și facilitează importul și exportul de către întreprinderile ambelor părți asigură deschiderea piețelor de servicii, în special a serviciilor financiare, a telecomunicațiilor și a transporturilor garantează tratamentul nediscriminatoriu al întreprinderilor din UE care își desfășoară activitatea pe piețele de achiziții publice îmbunătățește protecția drepturilor de proprietate intelectuală în Japonia, precum și protecția produselor agricole europene de înaltă calitate, așa-numitele indicații geografice (IG) economisește sume substanțiale de bani și timp pentru societățile ambelor părți atunci când comercializează bunuri la nivel bilateral prevede un sprijin sporit pentru întreprinderile mai mici care sunt afectate în mod disproporționat de barierele comerciale Japonia este deja a patra piață a UE ca mărime pentru exporturile agricole.
Proprietarii de indicații geografice convenite bilateral în sectoarele agricol, alimentar și al băuturilor beneficiază de protecție împotriva contrafacerii. O listă a indicațiilor geografice protejate în UE și Japonia poate fi găsită în anexa 14-B la APE. Oficiul Japoniei de Brevete oferă o prezentare introductivă a drepturilor de proprietate intelectuală în Japonia Fișă informativă a APE privind indicatorii geografici de către Centrul de cooperare industrială UE-Japonia Serviciul european de asistență în materie de DPI oferă un serviciu de asistență pentru asistență directă în materie de proprietate intelectuală.
UPDATE Shinzo Abe a murit după ce a fost împușcat la un
Au fost convenite angajamente specifice în sectoare precum: servicii poștale și de curierat telecomunicații servicii de transport maritim serviciile financiare În ceea ce privește angajamentele pentru comerțul transfrontalier cu servicii, a se vedea secțiunea C din capitolul 8 din acord. Circulația personalului calificat Informații generale despre vize Informații despre clasificarea vizelor pentru muncă și ședere pe termen lung sunt disponibile pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.
Puteți găsi codul produsului utilizând Asistentul meu pentru comerț De asemenea, puteți verifica codul statistic al Japoniei pentru importuri. Acordul deschide piața japoneză pentru exporturile agricole ale UE, de exemplu taxele pentru multe brânzeturi, cum ar fi Gouda și Cheddar, vor fi eliminate în timp se stabilește un contingent scutit de taxe vamale pentru brânzeturile proaspete (precum Mozzarella și Feta) tarifele la exporturile de vin au dispărut la intrarea în vigoare în ceea ce privește carnea de vită, exportatorii din UE vor beneficia de un tarif redus în ceea ce privește carnea de porc, rămân doar taxe reduse pentru exporturile de carne proaspătă către Japonia, iar acordul a eliminat integral taxele pentru carnea prelucrată. Calendare de eliminare a tarifelor Tarifele pentru marea majoritate a produselor fie sunt eliminate imediat după intrarea în vigoare a acordului, fie treptat, în urma unui program de eliminare a tarifelor.
Proceduri de determinare a originii Exportatorii și importatorii trebuie să urmeze procedurile de origine. Procedurile sunt prevăzute în capitolul 3 secțiunea B din acord privind regulile de origine. Acestea clarifică, de exemplu, modul de declarare a originii unui produs, modul de solicitare a preferințelor sau modul în care autoritățile vamale pot verifica originea unui produs. Cum să solicitați un tarif preferențial Importatorii pot solicita un tratament tarifar preferențial pe baza un atestat de origine furnizat de exportator sau un atestat de origine bazat pe „cunoștințele importatorului” Pentru detalii, vă rugăm să consultați Orientări APE UE-Japonia privind revendicarea, verificarea și refuzul preferințelor Orientări APE UE-Japonia privind confidențialitatea informațiilor Atestatul de origine Declarația pe propria răspundere a exportatorului Exportatorii pot declara pe propria răspundere că produsul lor este originar din UE sau din Japonia, furnizând un atestat de origine.
Germania vs. Japonia - 23 noiembrie 2022 - Soccerway
Foto: Massimo Pinca / ReutersTorsdag 24. 00: Sveits – Kamerun (TV 2 Direkte/Play)14. 00: Uruguay – Sør-Korea (TV 2 Direkte/Play)17. 00: Portugal – Ghana (NRK 1 / NRK TV)20. 00: Brasil – Serbia (NRK 1 / NRK TV)Fredag 25. 00: Wales – Iran (NRK 1 / NRK TV)14. 00: Qatar – Senegal (NRK 1 / NRK TV)17. 00: Nederland – Ecuador (TV 2 Direkte/Play)20. 00: England – USA (TV 2 Direkte/Play)Harry Kane og England er i gruppe med USA, Wales og Iran. Foto: Antonio Calanni / APLørdag 26. 00: Tunisia – Australia (TV 2 Direkte/Play)14. 00: Polen – Saudi-Arabia (TV 2 Direkte/Play)17. 00: Frankrike – Danmark (NRK 1 / NRK TV)20.
Există, de asemenea, câteva flexibilități suplimentare pentru a vă ajuta să respectați normele specifice produsului (de exemplu, toleranță sau cumul). Exemple ale principalelor tipuri de norme specifice produselor din acordurile comerciale ale UE regula valorii adăugate – valoarea tuturor materialelor neoriginare dintr-un produs nu poate depăși un anumit procent din prețul său franco fabrică modificarea clasificării tarifare – procesul de producție duce la o modificare a clasificării tarifare între materialele neoriginare și produsul final – de exemplu, producția de hârtie (capitolul 48 din Sistemul armonizat) din pastă de hârtie neoriginară (capitolul 47 din Sistemul armonizat) operațiuni specifice – este necesar un proces de producție specific, de exemplu filarea fibrelor în fire – astfel de reguli sunt utilizate în principal în industria textilă și în sectorul chimic.
Germania vs Japonia: cote la pariuri si pronostic - Legalbet
Program TV - raxsport
În UE, acest lucru poate fi realizat prin un exportator înregistrat în sistemul exportatorilor înregistrați (REX) și același număr REX poate fi utilizat și pentru alte acorduri comerciale preferențiale ale UE (de exemplu, acordul comercial al UE cu Canada) orice exportator, cu condiția ca valoarea totală a transportului să nu depășească 6, 000 EUR În Japonia, aceasta poate fi realizată prin: un exportator cu un număr corporativ japonez atribuit Ce ar trebui să conțină atestatul de origine? atestatul de origine trebuie să figureze pe o factură sau pe orice document comercial de identificare a produsului textul declarației de origine poate fi redactat în oricare dintre limbile oficiale ale UE, precum și în limba japoneză și poate fi găsit în anexa 3-D, țara importatoare nu poate solicita importatorului să prezinte o traducere a unui atestat de origine. exportatorii trebuie să indice criteriile de origine utilizate în atestatul lor de origine cu un cod (a se vedea anexa 3-D) Depunere și valabilitate atestatul de origine rămâne valabil timp de 12 luni de la data întocmirii sale în mod normal, atestatul de origine se va referi la un singur transport, dar poate acoperi, de asemenea, mai multe transporturi de produse identice pe o perioadă de maximum 12 luni.
Columbia a câștigat grupa H, iar Japonia s-a calificat în optimi